De Band

 

Zeven vrouwen, één passie: Mr. Right. Funk, groove en soul, dat is wat deze meiden vinden in hun Mr. Right.

Deze strakke band - inclusief blazerssectie - mixt bekende en minder bekende songs met funk, fusion en een vleugje soul.

 

Geïnspireerd door met name powervrouwen spelen ze bewerkingen en mashups van bijvoorbeeld Prince (Sheila E.) met Candy Dulfer, Beyonce met Jill Sott of bijvoorbeeld Amy Winehouse in een fusionjasje. Voeg daar nog veel solo’s aan toe, en het recept voor deze band is compleet.

 

De band speelde op podia als de Neushoorn in Leeuwarden en het Bolwerk in Sneek. Ook met het theater weet de band raad: ze stonden in de Harmonie in Leeuwarden met een ode aan de vrouwelijke muzikant, waarbij ze hun favorite slogan uitdrukten: ‘This is a man’s world, but it would be nothing without a woman or a girl’ klik hier voor meer informatie. 

 

 

Maaike Boonstra-trp

Het liefst combineert onze fantastische trompettiste haar passies: muziek maken en reizen. Nadat ze in 2016 afstudeerde van het conservatorium, reisde ze al spelend door Scandinavië. Ze speelt naast Mr Right ook veel in latinbands en in blazersduo Ladybirds met onze eigen Fokelien. Als ze de wereld niet overreist, staart ze graag naar oubollige schilderijen, wandelt met hond Benny en reist stiekem toch wekelijks af naar Vlieland om daar de kunst van het toeteren over te dragen op de volgende generatie. 


Deborah Slijkhuis-bas

Onze lady on the bass groovet als geen ander, maar is ook absoluut niet vies van een virtuoze solo.

Tijdens haar studie op het conservatorium heeft ze allerlei stijlen ontdekt en inmiddels speelt ze naast elektrisch bas ook fantastisch contrabas.

Naast het super lekker spelen van R&B, jazz, soul, fusion, pop en latin in allerlei bezettingen, schrijft Deborah ook hele mooie arrangementen voor onze band.

En in de auto is ze onze carpool-karaoke ster. 


Fokelien Looijenga-sax

Onze saxofoniste scheurt graag in Volvo’s, maar nog liever op saxofoon. Naast grote auto’s houdt ze ook van grote toeters; tenor- of bariton saxofoon.

Geïnspireerd door helden uit de jazz- en funkmuziek zoals Dexter Gorden en Maceo Parker speelt Fokelien fantastische solo’s en superstrak sectiewerk.

Maar muziek maken is niet haar enige passie, ze is werkzaam als ecoloog en in de lente zie je haar regelmatig door de graslanden huppelen op zoek naar zeldzame planten en orchideeën


Ineke Dijkstra-zang

 Mr Right begon als instrumentale band, waar Ineke als gastvocalist een optreden mee zou komen zingen.

Dat is inmiddels jaren geleden. Want als je één keer met Ineke hebt gespeeld, wil je niet meer zonder.

Met een uniek geluid en een rauw randje vertolkt ze nummers van jazz tot soul, ballads tot keiharde knallers. Haar haardos is net zo herkenbaar als haar stem en mega fotogeniek. “De struik” schittert dan ook op menig foto en boomerang. Ze deelde eerder al het podium met The Cool Quest, is de vaste zangeres van Everyday People en schitterde op het Frysk Sjongers Gala. 


Elea Schoon-keys

 Wonend in een Hans-en-Grietje-huisje, afgestudeerd aan het conservatorium in Zwolle en eveneens een bos krullen, maar dan verstopt achter de toetsen. Herkenbaar aan zowel haar vette hammond-sounds, als engelachtige piano- lijntjes, bekleedt ze moeiteloos de muziek. Net zoals ze haarzelf bekleedt; ze kan maar zo in een eigengemaakte broek het podium opspringen. Staat ze niet zelf op een podium, dan er wel achter bij verschillende festivals in Zwolle om de boel in goede orde te leiden. Mocht je haar daar ook niet vinden, dan is ze pianoles aan het geven. 


Marije Hoekstra-drs

Als Marije “hem aanslingert”, gaan de voetjes van de vloer. Hoewel haar roots in de rock- en popmuziek liggen, hakt Marije er lustig op los in menig funkritme.

Of ze nou net van de surfplank stapt of er een lange werkdag als kok op heeft zitten, Marije speelt met de power die onze muziek zo lekker maakt!

Ze is altijd te porren voor een biertje en scheurt graag in haar Volvo de leukste concerten van Nederland bij langs. En als ze niet met Mr Right speelt, drumt ze bij haar andere all female band Two Dollar Tuesday.


Sophie Jansonius-gtr

Deze dame zul je nooit zonder grote grijns op het podium zien staan. Zo veel als ze houdt van spelen, houdt ze ook van de gezelligheid. Sophie is altijd in voor een drankje, lekker samen koken en een dikke knuffel.

Met haar lekkere gitaarsound en onuitputtelijke gezelligheid is deze Drenth onmisbaar in onze band.

Ze studeert aan het conservatorium in Zwolle en speelt in verschillende bezettingen met eigen werk en lekkere soulklassiekers.